Selecteer een pagina

Rood en Lef

de rode draad in mijn leven

 

In mijn rood-witte kamer droomde ik als 7-jarig meisje dat ik als Florence Nightingale naar Sub Sahara Afrika wilde. Het schaamrood had ik op mijn wangen om wie ik was. Het onzekere meisje bij wie op ruwe wijze het vertrouwen in mensen was beschadigd. Het heeft ervoor gezorgd dat ik een muur om me heen had gebouwd om me te beschermen. Getooid in rood ben ik in de corporate wereld de strijd aangegaan. Om me te bewijzen. Ik wilde laten zien dat ik er toe deed. Code rood. Wilde ik zo verder? Nee! Ogenschijnlijk succesvol, maar vanbinnen voelde ik die leegte.
Lef had ik, toen ik in 2006 mijn comfortabele leven in Amsterdam Zuid heb achtergelaten om mijn kindsdroom te volgen en naar Kenia te vertrekken.

[thrive_leads id='7275']

Ik werd diep geraakt door de vrouwen in Kenia en hun wilskracht. Afrika, de rode aarde en pure levensenergie. Ik voelde verbinding. Het heeft een vuur in me aangewakkerd en een verlangen om betekenisvol te willen zijn en impact te maken.

Op een bumpy road, met vallen, opstaan en met vurige passie heb ik de onderneming I-Care in Kenia opgezet en geleid. Wasbaar maandverband ontwikkelt, geproduceerd en gedistribueerd. Een duurzame oplossing voor meisjes en vrouwen in achtergestelde gebieden tijdens hun ‘rode dagen’.

In 2016 moest ik de pijnlijke beslissing nemen om de onderneming te sluiten en 20 mensen ontslaan. Ik voelde me als een bokser in de ring, KO geslagen.

Rood werd kracht om weer op te staan, in de spiegel te kijken, te ontdekken en te leren. Ik kwam erachter dat ik in een masculiene overdrive leefde. Ik heb heel veel bereikt door hard te werken vanuit wilskracht, drive en passie, maar het was alsof ik aan het vechten was tegen de bierkaai. Of er iets vitaals ontbrak.

Ik ontdekte dat ik op onbewust niveau nog acteerde vanuit een oude rol. Ik saboteerde mezelf. Mijn MindF*cks hadden de overhand. Stap voor stap ben ik mijn MindF*cks gaan herkennen, erkennen en resetten.  Daarnaast ben ik het proces aangegaan om mijn feminiene kwaliteiten te omarmen en de balans in mezelf te herstellen.

Vandaag is rood de kleur van liefde, zelfliefde, Red Power, innerlijk vuur en kracht. Dit vraagt lef om stappen te zetten, en ook om naar binnen te gaan en te luisteren naar mijn gevoel. Hierdoor ben ik het leven gaan creëren waarnaar ik verlang. Dat gun ik jou ook!

Red Power

Ik geloof dat wij tot veel meer in staat zijn dan we denken. Onze belemmerende overtuigingen en oude patronen aka de MindF*ck staat in de weg. Het vraagt om persoonlijk leiderschap, lef, bewustwording en bewuste keuzes om je MindF*ck te herkennen en te resetten.
Wanneer jij je ontdoet van onbewuste blokkades ontstaat er energie die je kunt inzetten om het leven te creëren waarnaar je verlangt.
Resultaat: meer rust, plezier en zelfvertrouwen.

 

[thrive_leads id='7112']

Mijn achtergrond

Ik ben een student aan de Universiteit van het Leven. Ik leer door te doen, het aan te gaan en van
het dagelijkse leven met z’n ups en downs. Ik raak geïnspireerd door ontmoetingen, lezen,
trainingen, reizen, films en diepgaande gesprekken tijdens een heerlijk diner met een goed glas
wijn. Als bonus omaatje verwonder en geniet ik van mijn kleinkind.
Alles wat ik deel met jou, is op basis van doorleefde ervaringen en inzichten. Ik kom snel tot de kern en weet binnen no-time door de bullshit bingo heen te prikken. Dat is mijn kracht.

Mijn achtergrond in een notendop:
Bedrijfskunde gestudeerd, en daarna een coachopleiding gevolgd en NLP.
Meer dan twintig jaar werkzaam geweest in het bedrijfsleven bij o.a. Unique Uitzendbureau, VISA
Card Services, Telfort en Deloitte als recruiter, projectmanager, trainer en coach.
Mede oprichter Afri-Can Foundation en de onderneming I-Care opgezet.
Tien jaar actief geweest in Kenia.
Om me verder te ontwikkelen en te groeien op het gebied van persoonlijk leiderschap, mindset, het
doorbreken van patronen en feminine power heb ik diverse trainingen en ben ik inmiddels Feminine Leadership gecertificeerd.