Selecteer een pagina

Op hoge hakken in Afrika

BESTEL BOEK!

Ze stond met haar Louis Vuitton-hakken stevig op het hoogpolige tapijt, keek uit over het mooiste stuk van Amsterdam en coachte mensen op topniveau. Het leek ogenschijnlijk of ze een succesvol leven leidde. Maar vanbinnen knaagde het. Haar oude demonen, het willen voldoen aan verwachtingen en de onzekerheid hielden haar in de greep.
Tot de dag dat ze zichzelf weer die vraag hoorde stellen: ‘Leef jij je grootste droom?’, en schrok van haar eigen antwoord.

Chantal Heutink liet het snelle Amsterdamse leven achter zich voor een nieuw bestaan in de laid-backcultuur van Kenia. Ze verruilde haar perfect gestylede coupe voor Bo Derek-vlechtjes. En verliet haar designhuis voor een matras in een overvolle kamer van drie Keniaanse zusjes. Wat bleef, was haar tomeloze ambitie: ieder meisje in Kenia naar school, ook op hun ‘rode dagen’.

‘Taboedoorbrekend van het hoopvolle begin tot het bittere einde. En verder.’

Benieuwd wat de lezers vinden van Op hoge hakken in Afrika? LEES HIER DE RECENSIES.

Chantal Heutink is bekend als ‘the lady in red dealing with the red issue.’

Een blonde zakenvrouw op hakken die alles deed voor haar ambitie, behalve op blote voeten door het stof gaan. Ze zette succesvol een social business op in Kenia en richtte I-Care op. Daarmee zorgde ze er onder andere voor dat uitwasbaar maandverband beschikbaar kwam voor een continent met meisjes vol jonge dromen. Haar doel: niet langer ogen vol neergeslagen schaamte in de halflege klaslokalen, maar een generatie jonge vrouwen met een trotse blik recht vooruit.

Chantal blijft de I-Care boodschap uitdragen, en nu als Ambassadeur van Simavi. Voor elk verkocht boek dat je bestelt via de website of koopt tijdens een lezing gaat 2,50 euro naar het project: Geef meisjes vleugels. Betere kansen voor meisjes in Malawi. Zo steun jij automatisch!   

CHRISTINE PANNEBAKKER

Schrijfster Wie ben ik, Vrouwenpower en de Week

 De kwetsbare kracht. Het boek dat je jezelf en andere vrouwen vanuit het diepst van je buik gunt. Vol vurige verbinding. En gepassioneerde ontroering. Chantal Heutink zal je uit je hakken blazen.

ANTJE MONTEIRO

Zangeres, musicalster en presentatrice

 

Prachtig verhaal over kracht, moed en liefde voor de ander. Aanrader!

GEERT KIMPEN

Bestsellerschrijver en uitgever

Chantal Heutink heeft het allemaal; een mooie, vrouwelijke verschijning, een sterk herkenbaar verhaal met vallen en opstaan, een goede pen, relativering, en een groot hart voor de wereld.

Haar zakelijke skills heeft ze ten dienste gesteld van het goede doel. Niet met geitenwollen sokken, maar met een mantelpakje op hoge hakken. Met dezelfde flair zet ze nu haar boek in de wereld.

Een boek dat een inspiratie is voor ál die vrouwen die zoeken naar een zingevend bestaan, die de stap willen zetten, maar nog niet gedurfd hebben, een boek dat als een scherpe pijl doel treft, het goede boek, op het goede moment, in de goede toon.

MARNIX GEUS

Co-founder and shareholder HPB Companies

WAUW, wat een gaaf boek! Chantal Heutink schrijft leuk en spannend. Ze is enorm krachtig in haar kwetsbaarheid. Het is een verademing en herkenbaar om meegevoerd te worden naar het waanzinnige Kenia. Haar verhaal inspireert op meerdere fronten. Kortom: I gotta love it!

Kan het iedereen aanraden, ook voor mannen.

BRENDA SERRÉE

Branding Diva

Chantal Heutink heeft een prachtig verhaal geschreven over haar missie in Afrika. Een meeslepend verhaal dat mij vanaf de eerste bladzijde heeft geboeid waardoor ik het in één adem wilde uitlezen. Je wilt weten hoe dit afloopt, hoe haar onderneming in Afrika groeit en zoveel mogelijk meisjes helpt. Chantal is een voorbeeld van authentiek ondernemen waarbij je missie voorop staat. En je met grote passie en daadkracht werkt aan datgene waar jouw hart van opengaat. Waarvan je voelt dat jij daarbij van betekenis bent.

Het boek raakte mij door de openhartigheid op persoonlijk vlak en qua leefomstandigheden van met name meisjes en (jonge) vrouwen in Kenia. Een aanrader!

SIMONE VAN TROJEN

Founder LaDress

Op hoge hakken in Afrika is een mooi en powerful verhaal.

Ik bewonder de manier waarop Chantal zich in zet voor een goed doel. De educatie van jonge meisjes is zo belangrijk.

Chantal maakt hiermee op haar manier echt een verschil in de wereld. Haar eerlijkheid raakte me daarnaast ook recht in het hart.

TALITHA HAMMER

Ik heb eigenlijk altijd langs de zijlijn je sociale onderneming I-Care gevolgd en petje af hoe je jouw zoektocht daarin nu in een boek hebt weten te vatten.

En ook hoe je je eigen kwetsbaarheid hebt laten zien.

Dat is voor mij in ieder geval juist een enorme motivatie om m’n dromen na te jagen en ook te durven vallen.

Het is ook gewoon heel prettig om een verhaal te lezen van een plek waar ik zelf veel ben geweest, zo veel herkenning. Bedankt daarvoor!
[thrive_leads id='7275']

Op 8 maart 2017, tijdens Internationale Vrouwendag, werd ‘Op hoge hakken in Afrika’ gelanceerd. Hiermee wilden we de stem van de meisjes en vrouwen in Afrika laten horen.

Op die dag hebben we ook onze #redpower en ‘I stand up. We stand up. Together!’ boodschap in een flashmob uitgedragen. Met de gedachte en  overtuiging; als we samen opstaan en het innerlijke vuur laten ontbranden, staan we veel sterker en kunnen we gaan vlammen. Daarmee maken we  gezamenlijk het verschil voor onszelf en de wereld!