Selecteer een pagina

Dagboek van de Mind(F*ck) – 6 – Ik kan niet kiezen

“Ik weet niet wat ik kiezen moeten. Straks maak ik de verkeerde keuzes.”
Met vragende ogen kijkt Suzan (gefingeerd) me aan. Ik zeg niets en wacht.
“Er zijn zoveel dingen die ik leuk vind om te doen.”
Ongedurig tikt Suzan met haar pen op de tafel.
“Tijdens de visualisatie kwam ook niets nieuws naar boven,” vult ze aan.
We hebben net een oefening gedaan waar ze aan refereert.
“Wat zag je?”, vraag ik haar.
“Ik ben in Nederland. Zie familie en vrienden om me heen. Ze zijn buiten op het strand …..” en ze noemt nog een aantal dingen op.
“Wat vertelt dit je?”
“Dat ik die wereldreis eigenlijk helemaal níet wil maken. In ieder geval niet nu.”

Als een jojo slingert ze heen en weer. Aan de ene kant ziet ze de prachtige wereld die zichtbaar is op Social Media. Hoort ze de verhalen van haar vrienden en peers, die haar uitvoerig vertellen welke plannen zíj allemaal hebben.
Aan de andere kant weet ze loepzuiver haar eigen intrinsieke waarden en benoemt Suzan wat ze écht wil. Maar zodra ze naar die kant neigt, gaat haar MindF*ck als een dolle tekeer, want die vindt niets leuker dan twijfel en onrust zaaien.
Er vindt een zichtbare strijd plaats in haar hoofd.

Wie overwint:
De MindF*ck of de Leading Lady in haar?

Heel langzaam zie ik een verandering optreden. Suzan kijkt naar haar waslijst en schrapt een aantal dingen. Ze weet nu waar zij zich op wil focussen.  Háár waarden bepalen de richting van waar ze naartoe wil gaan.

YESSS, bye bye MindF*ck.

 

Chantal coacht ambitieuze vrouwen die stappen willen zetten, bewuste keuzes willen maken en de Leading Lady van hun leven willen worden. Zij spreekt onder andere over Veerkracht, ‘Bye Bye Mindf*ck’ en ‘Op hoge hakken in Afrika’