Selecteer een pagina

Chantal Heutink:

‘Er zijn legio hulpbronnen in de wereld om een leven in overvloed mogelijk te maken, voor iedereen, zelfs in de armste landen. Om dit te bereiken zijn er nog wel de nodige obstakels te overwinnen. Een van de schrijnendste daarvan is dat meisjes en vrouwen de toegang tot de middelen die hen verder kunnen helpen, ontzegd wordt op grond van hun sekse. Ze missen de kennis en (financiële) hulpmiddelen voor een adequate geboorteplanning en menstruatiehygiëne.

Ik geloof in de kracht van eenvoudige, praktische oplossingen. Daarom heb ik de stichting I-Care opgezet, werk ik mee aan voorlichtingsmateriaal en heb ik een boek geschreven over mijn ervaringen om anderen te inspireren. Ik sta open voor projecten die een concrete bijdrage kunnen leveren aan een betere wereld.’

I-Care

Maandverband voor een gevoel van zelfvertrouwen

Met I-Care is Chantal Heutink sinds 2011 actief voor de meisjes in Kenia. Zij gaan vaak niet naar school als ze ongesteld zijn, omdat ze gewoon maandverband niet kunnen betalen. De doeken, tissues, het zand en de bladeren die ze gebruiken, lekken door. Dus blijven ze thuis, uit schaamte, vijf dagen per maand, en wanneer ze door de gemiste lessen het tempo niet meer kunnen bijhouden gaan ze van school.

Sinds mei 2018 is Chantal Ambassadeur bij Simavi en in die hoedanigheid vertelt zij haar verhaal in bredere context. Haar boek is nu gekoppeld aan een concreet project in Malawi, te weten: Geef meisjes vleugels.
Het doel is een nieuwe generatie meisjes die opgroeit met genoeg zelfvertrouwen en scholing om in hun eigen land en voor hun eigen gezin het verschil te kunnen maken.

Op hoge hakken in Afrika

Een onderhoudend en leerzaam boek over ondernemen in Afrika

Chantal Heutink heeft over haar jaren in Kenia en de ups en downs van het ondernemen in Afrika een inspirerend boek geschreven: Op hoge hakken in Afrika.

Contact

Ben je op zoek naar een spreker? Wil je een Red Power Café-sessie bij jou in de buurt organiseren? Of wil je een indrukwekkend aantal boeken bestellen voor je bedrijf, inclusief een persoonlijk voorwoord? Stuur dan een email naar:

info@igniteyourredpower.com

Het streven is om binnen 48 uur jouw email persoonlijk te beantwoorden, maar het kan zijn dat Chantal op pad is, en dat het daarom iets langer duurt.

Bellen kan ook, op nummer 06 – 16 78 44 88

Wil je meer informatie over I-Care of op enige wijze steunen?
Stuur dan een email naar: info@icarepads.com